Over ons

Eillert heeft sinds haar ontstaan de groenteverwerkende industrie succesvol bediend. Veel van haar klanten begonnen als zelfsnijdende groenteboer en hebben zich doorontwikkeld tot leidende toeleveranciers aan de food-retail, fastfood, catering of grootkeukens als ook aan de Horeca. 

Het bedrijf vindt haar oorsprong in 1929 in Den Haag, waar machines werden geproduceerd voor de detailhandel en de institutionele grootkeukens. Via bedrijfslocaties in Doetinchem, Terborg en Ulft vestigde Eillert zich in 2006 in Winterswijk. Inmiddels is het bedrijf ‘back to the roots’ in Ulft.

Door de toenemende vraag naar dagelijks vers te leveren panklare groente namen de volumes toe en daarom werd voor het geautomatiseerd snijden door Eillert B.V. in 1964 de eerste bandsnijmachine ontwikkeld. Er kwamen steeds meer bedrijven die zich toelegden op de industriële verwerking van groenten, waardoor vervolgens met de ontwikkeling van preparatietafels, wasmachines, centrifuges maar ook schrap- en schilmachines voor knolproducten complete productielijnen ontstonden.